5 sfaturi pentru îngrijirea telefonului | Depanero

5 sfaturi pentru îngrijirea telefonului

ingrijire-telefon-mobil

5 sfaturi pentru îngrijirea telefonului

Evoluția rapidă a tehnologiei nu încetează să ne uimească pe zi ce trece, iar telefonul mobil este modalitatea prin care rămâi conectat la tot ce se întâmplă zi de zi. De cele mai multe ori, nu ai neapărat nevoie de un telefon nou, dar îți dorești unul. Așadar, ești cu ochii pe toate lansările, fie că ți-ai ales tabăra iOS sau Android. 

Un telefon este o investiție considerabilă, lucru care te obligă, într-un fel, să ai grijă de el pentru a-l putea folosi cât mai mult timp sau până se lansează unul nou care îți face cu ochiul. 

Am făcut pentru tine o selecție a celor mai importante lucruri de care trebuie să ții cont pentru a te bucura de telefonul tău cât mai mult timp.


1. Foloseşte o husă și o folie de protecție

Chiar dacă telefonul tău poate arăta mai bine fără aceste accesorii, trebuie să te gândești că este mai expus la accidente în felul ăsta. În momentul actual, există o mulțime de modele pentru huse de protecție pe piață, așa că ai de unde alege. Evident, trebuie să te asiguri că husa se potrivește, că este dintr-un material de calitate și că este suficient de puternică pentru a-ți proteja dispozitivul.


2. Ai grijă unde îți lași telefonul

Încearcă să fii mereu cu ochii pe el. Chiar dacă ești grăbit, încearcă să te asiguri că îl bagi în buzunar, nu pe lângă, că e cu totul pe masă și nu poți da peste el din greșeală. Dacă simți că ești predispus la astfel de incidente, poate ar trebui să încerci o husă rezistentă la șocuri. Totuși, dacă l-ai scăpat și s-a întâmplat ceva cu el, trimitem noi struții să pună un diagnostic și îl rezolvăm.


3. Ai grijă de bateria telefonului tău

Mulți dintre noi trăiesc cu frica de a ramâne fără baterie și, astfel, îl încărcăm în mod greșit. Specialiștii spun că încărcarea frecventă a telefonului îi prelungește durata de viață. Încearcă să păstrezi bateria între 40 şi 80% și nu îl lăsa peste noapte doar ca să ajungă la 100%, pentru că poți stresa acumulatorul cu o tensiune așa ridicată. 

De asemenea, dacă vrei ca telefonul să fie alături de tine pe parcursul zilei, fără să fie nevoie să îl ții la încărcat constant, încearcă să reduci luminozitatea ecranului, să nu folosești un wallpaper animat și să scazi timpul de închidere a ecranului; 30 de secunde sunt de ajuns. 


4. Evită căldura și spațiile umede

Fie că vorbim de călduri extreme sau grade cu minus, telefonul tău este sensibil la valorile sub 0 și peste 35 grade Celsius. Așadar, nu îți lăsa telefonul în soare, pe prosopul de plajă, lângă cuptor sau în temperaturi foarte scăzute, dar nici în spații umede, cum ar fi în baie sau pe orice suprafață umedă! Dacă din întâmplare ți-ai udat telefonul, închide-l și lasă-l să se usuce singur! Iar dacă după ce ai făcut asta nu se deschide, dă-l pe mâna noastră!


5. Actualizează-ți aplicațiile și sistemul de operare când telefonul îți cere asta

De fiecare dată când telefonul te avertizează că există un update de făcut, nu îl ignora. De cele mai multe ori, acestea vin cu îmbunătățiri în ceea ce privește performanța telefonului. Asta se aplică și pentru aplicațiile instalate de tine în telefon. Iar dacă ai aplicații pe care nu le mai folosești, dezinstalează-le. 

Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta și că vei ține cont de ele. Iar dacă ai dat de articolul acesta prea târziu și telefonul tău ar trebui să fie în drum spre spital, trimtem noi struții la tine să-l resusciteze.

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE