De ce să nu-ți arunci echipamentele vechi | Depanero

De ce să nu-ți arunci echipamentele vechi

servicii-modernizare-depanero

De ce să nu-ți arunci echipamentele vechi

Când vine vorba de actualizările tehnologice, ritmul este incredibil de alert. Aproape în fiecare lună apare ceva, iar inovațiile nu încetează să ne uimească. Sunt însă tehnologii mai vechi și echipamente similare pentru care trebuie să te gândești de două ori înainte de a scăpa de ele. Sigur, un DVD player, un pick-up pentru viniluri sau un casetofon nu mai sunt neapărat la modă. Au însă farmecul lor.

Ştim că sunt oldies but goldies, aşa că avem grijă să le reparăm. După ce termini lectura acestui articol, dă o fugă în dulapul cu vechituri şi vezi ce îţi trezeşte amintiri plăcute. Adu-l la noi la sediu şi poate reluăm legătura de prietenie dintre voi, cine ştie!

Așa cum istoria ne-a demonstrat, după o perioadă de dezvoltare accelerată, există intervale de câțiva ani în care oamenii revin la tehnologii mai vechi și le redescoperă. Totodată, sunt oameni tineri, care n-au experimentat cu acele echipamente, și le interpretează cu alți ochi. Pe această listă intră foarte ușor: magnetofonul, pick-up-ul pentru viniluri, DVD playere, casetofoane și chiar echipamentele video care funcționează cu casete VHS. Fotografia pe filme este un alt exemplu grăitor, iar revenirea acestei îndeletniciri e accelerată în ultimii cinci ani.

Ideea de bază e că, înainte de-a scăpa de echipamente vechi, trebuie să le privești detașat. Ele nu mai sunt perfecte în contextul actual, unde internetul a ajuns coloana vertebrală a conținutului. Dar fix imperfecțiunea lor le dă farmecul de care au nevoie. Iubitorii de muzică pe vinil apreciază nuanțele audio pe care le generează acul care „citește” muzica de pe placă. Colecționarii de casete VHS sau casete audio apreciază tehnologia rudimentară din acestea, care reușea, totuși, să surprindă emoție.

Vestea și mai bună în contextul actual e că echipamentele vechi pot fi reparate și chiar restaurate fără presiunea că sunt depășite și nu mai sunt bune de nimic. Într-adevăr, sunt depășite, însă pot fi folosite în continuare fie ca să decoreze o casă cu aspect retro, fie ca să retrăiești anumite momente care ți-au adus bucurie. Sau pur şi simplu pentru a le oferi o lecţie de istorie generaţiilor care vin din spate.

Odată cu evoluția tehnologiei, s-a schimbat și obiceiul de achiziție. Acum poți comanda online, ceea ce e foarte bine. Înainte, pentru un televizor, trebuia să te duci până la magazin, să vezi mai multe produse, să testezi, să ceri impresii și apoi să-l aduci acasă. Aceasta este o experiență care a încărcat acel echipament cu o semnificație. La nivel tehnic, poate că nu mai este cel mai bun, ceea ce e firesc, dar poate fi, uneori, gura de aer proaspăt când vrei să evadezi din cotidianul ritmului amețitor al tehnologiei.

În cazul muzicii pe sisteme analog – casete, viniluri sau CD-uri - sunt trei aspecte importante la care să fii atent: timpul limitat de audiție, experiența fizică de-a sorta prin colecție și de-a alege ce vrei să asculți și amintirile pe care anumite albume și anumite melodii ți le pot trezi. În cazul muzicii distribuite prin streaming online, poate chiar multitudinea de alternative să facă dificilă alegerea. Dar când alegi o casetă, știi exact ce-i pe ea, cât durează și ce te aștepți să auzi.

Curentul acesta al revenirii la tehnologii mai vechi e susținut de trupe care încă lansează pe vinil, de fotografi de renume mondial care încă fotografiază pe film și de regizori multi-premiați care încă folosesc pelicula pentru producțiile lor. Așa că, înainte de-a arunca echipamentele vechi, uită-te un pic la ele și gândește-te dacă nu pot căpăta un alt rol, unul potrivit acestor vremuri. Noi îţi stăm la dispoziţie.

Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE