Evita greselile care scurteaza viata electrocasnicelor tale

GREȘELI CARE SCURTEAZĂ VIAȚA ECHIPAMENTELOR ELECTRONICE ȘI ELECTROCASNICE DIN CASA TA

reparatii-instalari-depanero

Greșeli care scurtează viața echipamentelor electronice și electrocasnice din casa ta

Electrocasnicele îţi uşurează viaţa, dar e bine ca relaţia să funcţioneze şi viceversa. Nu spunem să îi faci tu o cafea televizorului nou din living, dar ştim care sunt cele mai comune greşeli în întreţinerea electrocasnicelor şi cum poţi să le eviţi.
Iată care sunt cele mai comune 5 erori de utilizare şi întreţinere a electrocasnicelor din casa ta!


1. Sunt aşezate în locul nepotrivit

Ai crede că aparatura menită să îţi facă viaţa mai uşoară trebuie poziţionată acolo unde îţi place ţie. Surpriză! Poziţonarea corectă a electrocasnicelor le poate mări durata de viaţa şi le asigură o funcţionare mai bună.

Să îţi dăm câteva exemple despre cum trebuie poziţionate corect electrocasnicele:

  • Aparatul de aer condiţionat trebuie amplasat la o distanţă de cel puţin 10 cm de tavan, pentru a facilita recircularea aerului, deci răcirea mai rapidă a încăperii.
  • Frigiderul trăieşte mai mult dacă e amplasat pe cel mai răcoros perete din încăpere. Cel mai bine ar fi să fie ferit complet de razele soarelui.
  • Aragazul ar fi ideal să nu îl poziţionezi chiar lângă geam sau imediat lângă chiuvetă, pentru a te asigura că aerul şi apa din vecinătate nu îi sting flacăra.


2. Nu respecţi igienizarea periodică

Când vine vorba de sănătatea aparaturii din casa ta, e ca şi cu mersul la doctor: mai bine să mergi când nu te doare nimic decât să regreţi apoi. Chiar dacă nu o arată la exterior, electrocasnicele din casa ta au nevoie periodică de îngrijire.

Igienizarea periodică a electrocasnicelor tale le poate prelungi viaţa, în timp ce îţi asigură o mai bună funcţionare a acestora. Sigur ştii că maşina de spălat rufe are nevoie, din când în când, de un ciclu de spălare cu maşina goală, pentru a igieniza componentele. Găseşti chiar în manualul de utilizare al fiecărui dispozitiv astfel de sfaturi.


3. Nu deschizi manualul cu instrucţiuni de folosire

Dacă excludem accidentele, utilizarea defectuoasă a electrocasnicelor din casă este principalul motiv pentru care acestea ajung în service. Prea puţini citesc manualul de utilizare. De exemplu, bateria telefonului nu trebuie formatată la cumpărarea device-ului şi este de preferat să fie menţinută între 20% şi 80% pe toată durata zilei, nu conectată la o sursă de curent doar în momentul în care ajunge la 1%.

În ce priveşte maşina de spălat, unele modele au nevoie de un ciclu complet de curăţare imediat după instalare. La fel cum nu e indicat să foloseşti aspiratorul mai mult de 20 de minute încontinuu. Nici fierul de călcat nu scapă mai uşor! Îi poţi prelungi viaţa dacă foloseşti apă fără calcar la călcatul cu aburi.

Bineînţeles, aceste aspecte diferă de la un produs la altul, de la un producător la altul, de aceea este indicat să citeşti manualul de instrucţiuni pentru fiecare echipament în parte.


4. Invadezi spaţiul destinat electrocasnicelor

Asta-i bună! După ce că le faci loc în casa ta, mai vor şi camera lor? Ei bine, da! De exemplu, maşina de spălat nu ar trebui să fie şi suport pentru bibelouri sau pliante de la supermarket, nici locul pe care stau copiii cât aşteaptă să fie gata clătitele. Acelaşi lucru se aplică şi frigiderelor. Dacă ai ales un frigider mic, nu te folosi de spaţiul „economisit” pentru a pune acolo coşul cu fructe sau vaza cu flori! Ai grijă şi de cuptorul cu microunde! Nu acoperi nici măcar cu şerveţele grilele de ventilaţie! Asta dacă vrei ca electrocasnicele tale să aibă o durată de viaţă cât mai lungă.


5. Nu ţii cont de capacitatea instalaţiei electrice

Electrocasnicele vin şi pleacă, dar instalaţia electrică din casa ta e posibil să aibă câteva decenii la activ. E important să ţii cont de acest fapt, deoarece instalaţiile din trecut nu au fost gândite pentru a suporta consumul mare de energie din prezent. Mai mult, cu cât ai mai puţine prize în casă, cu atât ai tendinţa de a folosi mai multe prelungitoare, lucru care suprasolicită instalaţia electrică şi poate duce la ardereas siguranţelor.

Acum că ştii care sunt cele mai frecvente 5 greşeli în relaţia cu electrocasnicele din viaţa ta, avem încredere că aparatura ta va fi îngrijită mai bine. Iar pentru urgenţe, ştii unde ne găseşti. Nu te lasă Depanero la greu.


Vrei să montezi un televizor nou sau o maşină de spălat? Îţi luăm noi asta de pe cap!
Completează formularul şi lasă specialiştii Depanero să te scape de griji!


Distribuie Articol

ALTE ARTICOLE RELEVANTE