Instalarea stației de încărcare pentru mașina ta electrică acasă
Instalarea unei stații de încărcare electrică pentru autoturismul personal a devenit unul dintre obiectivele clienților noștri. Și nici nu ne așteptam la o situație diferită pentru că mașinile electrice sunt viitorul în materie de transport sustenabil.
Astăzi vă propunem să aflăm împreună cele mai importante aspecte despre stațiile de încărcare electrică pentru acasă:
B. Cum funcționează stația de încărcare pentru autoturismul electric?
C. Cât consumă mașina electrică estimativ?
D. Cât durează încărcarea mașinii electrice în medie?
E. Cine instalează stația de încărcare?
F. Cât durează instalarea unei stații de încărcare electrică?
G. Ce se întâmplă dacă observi vreo problemă la stația ta de încărcare?
H. Ce funcții vrei să aibă stația ta electrică?
I. Ce avantaje și dezavantaje trebuie să iei în considerare la final
Haideți să trecem la treabă. În acest material vă oferim toate informațiile necesare pentru a lua cea mai bună decizie. Și nu ne referim la o decizie bună pe termen scurt, ci la o investiție care să vă aducă valoare adăugată pe termen lung.
Autoturismele electrice reprezintă viitorul și acest lucru este confirmat și de șoferi. Dacă întrebi un șofer de mașină electrică dacă ar mai alege o mașină care să meargă pe combustibil, răspunsul credem că ar fi clar nu. Șoferii de ‘electrice’ simt diferența de la primele drumuri.
A. Ce reprezintă o stație de încărcare electrică?
La modul cel mai simplu, o stație de încărcare electrică reprezintă un adaptor între mașina electrică și rețeaua de curent.
Așa cum bine stim, toate mașinile electrice au baterii plug-in, reîncărcabile la priză. Ce ne interesează cel mai mult este ca încărcarea să se realizeze cât mai rapid, ideal acasă la noi. Peste noapte, mașina se poate încărca complet iar prețul unei încărcări este mult mai avantajos decât atunci când o încarci la o altă stație.
Desigur, în funcție de tipul de stație instalată și în funcție de furnizorul de energie electrică, discutăm despre prețuri diferite și putere de consum diferită, precum și de viteză de încărcare ce poate varia.
B. Cum funcționează stația de încărcare pentru autoturismul electric?
După instalarea stației în mod corespunzător, posesorul autorismului nu are nimic de făcut în afară de a cupla cablul de încărcare de la stație și să lase bateria să se încarce complet.
Cateva lucruri pe care e bine sa le stii:
- Mașina poate fi pornita doar după decuplarea cablului de încărcare.
- Bateria nu se deteriorează dacă nu se realizează o încărcare completă, ci parțială. Ni se întâmplă tuturor să nu planificăm drumurile la ultimul minut.
- Nu uita să închizi ușile mașinii atunci când cuplezi stecherul fiindcă altfel nu se va realiza încărcarea.
- Mașinile electrice își reîncarcă bateriile și atunci când încetinești sau când frânezi. Energia economisită atunci când încetinim sau când frânăm se întoarce înapoi în baterii. Minunat!
- Nu încărca mașina electrică când plouă, când sunt furtuni sau descărcări electrice. Siguranța este mereu pe primul loc.
O mașină de oraș “cheltuie” aproximativ 10 lei la 100 de km parcursi. Dacă am avea o mașină electrică care să realizeze 10.000 de km, am scoate din buzunar cca 1000 de lei. Iar la 100.000 de km, am cheltui 10.000 de lei.
Facem un calcul și realizăm că este mai avantajos decât în cazul mașinilor care necesită combustibil. Singura condiție care ne face viața și mai simplă este să avem stație de încărcare la dispoziție. E și mai ieftin, e și mai la îndemână.
Așa cum bine știm, costul pentru a încărca la o stație rapidă este mai mare decat cel aferent încărcării la stația de acasă. Timpul este mai lung însă cât timp luăm în considerare încărcarea pe timpul nopții, să zicem că nu e deranj prea mare.
În principiu, clienții care deja conduc electrice de o vreme, au intrat în rutina necesară pentru ca bateria să nu ajunga pe zero niciodată. Mențin un flux constant care îi ajută să aibă mereu baterie suficientă pentru drumurile pe care doresc să le parcurgă, planificate și neplanificate.
Într-un fel, este ca în cazul telefonului. Ne dăm seama din timp când e momentul să bagam telefonul la încărcat și ne asigurăm că îl avem “plin”.
Cei care locuiesc la casă, au posibilitatea de a afla ce tip ce branșament alimentează locuința și care este puterea maximă ce se poate absorbi din rețea. De aceste aspecte se pot ocupa și specialiștii Depanero.
De ce ne interesează aceste aspecte? Pentru a înțelege cât de repede poate posesorul autoturismului să își acopere necesarul de energie, cum se va alimenta stația de încărcare, ce consum urmează să fie înregistrat și nu numai.
Echipa Depanero se ocupă de toate aceste proceduri pentru toți clienții săi care și-au instalat deja propriile stații de încărcare electrică. Satisfacția lor reprezintă pentru noi o garanție ca aceste servicii sunt cu adevarat valoroase pentru ei. Solicita oferta
Un avantaj al colaborării cu Depanero este faptul că profesioniștii noștri sunt mereu la dispoziția clienților, fie telefonic, fie la fața locului. O echipă de specialiști se deplasează rapid, pentru orice intervenție necesară.
D. Cât durează încărcarea mașinii electrice în medie?
În funcție de tipul de autoturism, de tipul stației de încărcare și chiar și în funcție de furnizorul de energie electrică, o încărcare completă poate dura între 2 și 14 ore.
Alți factori care influențează durata de încărcare a unei mașini electrice:
- Starea bateriei
- Starea mașinii
- Temperatura exterioară și nu numai.
Momentul perfect pentru realizarea încărcării este noaptea, astfel încât dimineața, la prima oră, să ai mașina pregătită pentru toate drumurile pe care vrei să le realizezi.
E. Cine instalează stația de încărcare?
O echipă de instalatori specializați și autorizați ANRE reprezintă soluția esențială pentru a avea propria stație de încărcare la domiciliu.
Specialiștii din domeniu se pot asigura că toată documentația necesară pentru instalarea stației este realizată corespunzător, că procedura de instalare se realizează corect și complet. De asemenea, specialiștii din domeniu asigură suport și după instalarea stației, de fiecare dată când clientul solicită asistență.
La Depanero, facem tot posibilul pentru ca toți clienții noștri să obțină un scor maxim de satisfacție în urma interacțiunii cu toate echipele noastre de instalatori specializați și autorizați ANRE. Lucrăm cu profesioniști cu experiență solidă în domeniu pentru ca fiecare proiect derulat să fie un succes și un motiv pentru ca toți clienții noștri să ne recomande celor dragi.
Știm și cât de importantă este viteza la instalarea stației, așa că ne asigurăm că din momentul acceptării ofertei, o echipă de specialiști este trimisă cât mai curând la domiciliul clientului.
F. Cât durează instalarea unei stații de încărcare electrică?
În medie, instalarea propriei tale stații poate dura între 7 si 14 zile, în funcție de numeroși factori precum:
- Tipul de autoturism electric și bateriile acesteia
- Viteza de încărcare pe care o dorești și de care ai nevoie
- Tipul de bransament al locuinței tale
Și nu numai. Echipele Depanero oferă un pachet complet pentru viitorii posesori de stații de încărcare electrică:
- Consultanță cu privire la alegerea stației optime și la determinarea celei mai bune locații pentru instalarea acesteia
- Montaj și punere în funcțiune
- Efectuarea de probe și verificări complete
- Întreținere și mentenanță constantă pentru ca stația ta să funcționeze optim mereu.
Sună la *4114 și un consultant Depanero îți va prelua apelul sau solicita oferta completând formularul de mai jos și un reprezentant urmează să te contacteze. Ne poți cere părerea cu privire la proiectul tău de instalare a unei stații de încărcare și poți solicita o echipă care să te ajute să îl pui în aplicare.
G. Ce se întâmplă dacă observi vreo problemă la stația de încărcare?
Cel mai sigur lucru pe care il poți face este să iei legătura cu specialiștii care te-au ajutat să o instalezi. La ei se află de obicei cea mai buna soluție, dacă simți că au fost profesioniști pe care te poți baza în continuare pentru servicii de diagnoza și mentenanță.
Echipele noastre de specialiști asigură asistență dupa instalarea stației de încărcare electrică, intreținere constantă și mentenanță ori de câte ori este necesar.
H. Ce funcții vrei să aibă stația ta electrică?
- Contorizare inteligentă
- Urmărirea statusului încărcării mașinii pe ecranul stației
- Autentificare cu card RFID
- Protecție la supravoltaj
- Protecție împotriva scurtcircuitului
- Protecție la fulgere
- Protecție la supraîncălzire și supraîncărcare
- Timp de încărcare programat
- Protecție împotriva scurgerilor
- Aplicație mobilă pentru a avea acces la informații direct pe telefon despre încărcare și nu numai.
Iată doar câteva dintre funcțiile pe care o stație de încărcare le poate avea. Nu toate stațiile sunt dotate complet și este un lucru complet natural. Nu căutam toți aceleasi functii și nevoile fiecărui client sunt unice, motiv pentru care ofertele noastre se personalizează de așa natură încât să ofere maxim de valoare pentru cel mai bun buget posibil.
Desigur, unii clienți le vor pe toate, o stație de încărcare full-option. Însă fiecare funcție poate să vina la pachet cu acele costuri pe care le punem în balanță înainte de a lua o decizie. Chiar ne trebuie sau nu aceasta funcție? Putem trăi fără ea? Sau merită luată în considerare având în vedere faptul că stația o instalezi o singură dată și apoi te bazezi pe ea pentru o perioadă de timp nelimitată?
Ei bine, părerile diferă iar echipele noastre de specialiști oferă consultanță astfel încât decizia potrivită să fie luată în funcție de nevoi, bugete și obiective clare.
Ne place treaba făcută bine și suntem întotdeauna fericiți să auzim că avem clienți multumiți de serviciile noastre. Ei sunt în continuare cea mai bună modalitate prin care ne lărgim portofoliul de clienți fideli.
I. Ce avantaje și dezavantaje trebuie să iei în considerare la final?
Avantajele sunt numeroase atunci când ai propria ta stație acasă la tine. Flexibilitate sporită, prețuri reduse la încărcare, lipsa grijilor că poți rămâne fără baterie, confort sporit din toate punctele de vedere.
Dezavantajul este că trebuie să iei în calcul instalarea stației și să o păstrezi în bună stare de funcționare. Însă ambele procese sunt facilitate de către echipele de profesioniști Depanero.
Preluăm proiectele tale cu prioritate și îți oferim asistență pentru ca singura ta “grijă” să fie să nu uiți să cuplezi mașina la timp.
Dacă am avea o aplicație prin care să îți reamintim să o pui la încărcat, ar fi pe lista noastră de To-Do. Până atunci, ne ocupăm de tot restul proceselor. Cu pasiune!
Sună la *4114 și un consultant Depanero îți va prelua apelul sau completează formularul de mai jos și un reprezentant urmează să te contacteze. Împreună stabilim prima întâlnire pentru ca stația ta de încărcare să fie pusă în funcțiune cât mai rapid.
Distribuie Articol